- کنترل استرس و مدیریت احساسات با راحت ترین روش ها
اگر فرد استرسی هستید و برای کوچک ترین چیزها دچار استرس می شوید این مطلب سایت فراناز با موضعیت کنترل استرس و مدریت احساسات را تا انتها مطالعه کنید.
افرادی که استرس دارند و خیلی زود عصبانی میشوند باید راهکارهای که در این بخش به آنها اشاره خواهیم کرد را عمل نمایند تا بتوانند سریعتر به آرامش برسند ما بخش های از مغزمان را می توانیم خودمان کنترل نماییم استرس زیاد دچار بیماری افسردگی در فرد می شود و خیلی بیماری های که در این بخش بیان خواهیم نمود توانایی مدیریت احساسات و حفظ آرامش در زمان هایی که تحت فشار هستید، مستقیما بر عملکرد شما تاثیر خواهند گذاشت. وب سایت TalentSmart، مطالعه ای را بر روی حدود یک میلیون نفر انجام داده که بیش از 90 درصد از این افراد، مهارت هایی را برای مدیریت احساسات خود و کنترل آنها داشته و همین امر به آرامش آنها انجامیده است.
مطالعات مرتبط انجام شده در دانشگاه «ییل» نشان داده که به طول انجامیدن استرس بر عملکرد بخش هایی از مغز که متصدی کنترل افراد هستند تاثیر می گذارد که قطعا اضطراب را نیز به همراه خواهد داشت. مغز تا زمانی که به سطحی از ثبات احساسی دست پیدا نکند قادر به انجام عملکردهای خود نخواهد بود. تا زمانی که میزان استرس بیش از اندازه و طولانی نباشد، هیچ گونه آسیبی را به همراه نخواهد داشت.
یکی از محققان دانشگاه «برکلی» کالیفرنیا، به اهمیت تعادل در میزان استرس تاکید می کند. این پژوهش توسط یکی از دانشجویان پُست دکتری به نام «الیزابت کربی»، پیگیری شد. نتیجه بدست آمده از این مطالعه نشان داد، در زمان استرس، سلول های تازه ای در مغز به منظور تقویت حافظه تولید می شوند که اگر استرس ادامه دار شود، سلول های بیشتری در مغز شکل خواهند گرفت.
کربی در این باره می گوید: “من تصور می کنم که وقایع استرس آوری که به صورت تناوبی ادامه پیدا می کنند، به عملکرد بهتر و بالاتر بردن سطح هوشیاری مغز کمک می کنند.” در مورد حیوانات چنین استرسی از طریق محیط دریافت می شد که در مورد انسان ها نیز سابقا به همین گونه بود. اما با پیشرفت ها و تکامل هایی که در بشر به وجود آمد، تجربه استرس های طولانی مدت نیز شکل گرفتند.
در کنار افزایش خطر حملات قلبی، افسردگی و چاقی، استرس، عملکردهای شناختی افراد را نیز کاهش می دهد. در شکل گیری استرس، باید این اطمینان را حاصل کرد که تجربه استرس حاصل از هر عامل خارجی، بیش از اندازه به طول نیانجامد.
کربی با بررسی راهکارهایی که افراد باهوش با به کار گرفتن آنها به کنترل سطح استرس خود مبادرت می کنند، 10 مورد از بهترین راهکارها را برگزید که در ادامه آنها را مرور خواهیم کرد:
1- از آنچه دارند قدرانی می کنند
این کار نه تنها خوب است بلکه کارآیی مغز را نیز بالا می برد چرا که ترشح هورمون استرس یعنی «کورتیزول» را تا 23 درصد کاهش می دهد. در پژوهشی که در دانشگاه دیویس کالیفرنیا انجام پذیرفت، نشان داده شد، افرادی که هر روز به شکرگزاری می پردازند، خلق و خوی بهتر، انرژی بیشتری دارند و وضعیت جسمانی سلامت تری دارند. دلیل اصلی این امر نیز، کاهش میزان هورمون کورتیزول تشخیص داده شده.
2- نمی پرسند که اگر طور دیگری می شد …
افراد باهوش می دادند که برای هر پدیده ای چندین و چند مسیر می تواند وجود داشته باشد که پرسشگری مداوم از آنها سبب ایجاد اضطراب و کاهش میزان تمرکز خواهد شد. بنابراین آنها تنها به مسیری که در آن قرار گرفته اند می اندیشند.
3- مثبت اندیش هستند
داشتن اندیشه های مثبت سبب می شود که مغز تمرکز بیشتری برای انجام کارها تمرکز بیشتری داشته باشد و با این کار استرس کمتری در فرد شکل می گیرد. هر اندیشه مثبتی به تمرکز بیشتر انجامیده و خلق و خوی انسان را نیز بهبود خواهد بخشید.
زمانی که مغز با اندیشه های منفی دست و پنجه نرم می کند، دائم در آن چالشی وجود دارد. زمانی که اندیشه منفی به سراغ تان می آید، هرچه سریع تر آن را به افکار مثبت تغییر دهید.
4- زمان هایی را از تکنولوژی دور می مانند
گاهی دریافت یک پیام یا ایمیل می تواند تمرکز افراد را برهم بزند و در آنها ایجاد استرس کند. بنابراین بهتر است در هنگام کار کردن و حتی در خارج از محل کار لحظاتی را بدون شبکه های اجتماعی سپری کنید. این کار سبب ایجاد احساس بسیار خوبی در شما خواهد شد. حتی اگر ریاست یک مجموعه را بر عهده دارید می توانید به کارمندان خود اعلام کنید که در ساعات اولیه روز جمعه در دسترس نخواهید بود.
5- میزان مصرف کافئین را کاهش می دهند
مصرف کافئین، هورمونی به نام «آندرنالین» را در بدن شما آزاد می کند که سطح هیجانات تان را افزایش خواهد داد. ترشح چنین هورمونی زمانی که توسط یک حیوان وحشی دنبال می شوید طبیعی و غیرقابل اجتناب است اما زمانی که مصرف بیش از اندازه کافئین، مغز و بدن تان را با ایجاد استرس تحریک می کند، این روند سبب خواهد شد که احساسات تان بر رفتارهای شما تاثیر بیشتری بگذارند. به همین دلیل نیز مصرف بیش از اندازه کافئین سبب خواهد شد که در بیشتر دوران زندگی تان، بر خلاف روند طبیعی بدن خود عمل کنید.
6- خوب می خوابند
خواب کافی می تواند به افزایش هوش عاطفی و مدیریت سطح استرس بیانجامد. زمانی که می خوابید مغز دوباره شارژ می شود بنابراین با هوشیاری بیشتری از خواب بلند خواهید شد. زمانی که به اندازه کافی نمی خوابید، تمرکز و حافظه شما کاهش و هورمون استرس نیز افزایش می یابد همچنین بی خوابی سبب خواهد شد که کنترل کمتری بر رفتارهای خود داشته باشید.
7- از مکالمه های منفی با خود پرهیز می کنند
یکی از راهکارهایی که به کاهش استرس می انجامد، متوقف کردن مکالمه های منفی با خودست. هر اندازه به نشخوار اندیشه های منفی بپردازید، به این اندیشه ها قدرت بیشتری خواهید داد. زمانی که چنین اندیشه هایی به سراغ تان می آیند بلافاصله با نوشتن آنها، از ادامه اندیشیدن به این عوامل مخرب پرهیز به عمل آورید. زمانی که سرعت تولید چنین تفکراتی را کاهش می دهید، منطق در شما قوی تر شده و به عدم صحت آن تفکرات منفی پی خواهید برد.
زمانی که اندیشه ها و الفاظی چون، «هرگز»، «هیچ وقت» و یا «بدترین» به سراغ تان می آید برای آگاهی از عدم صحت آنها می توانید در آن موارد از دوستان یا همکاران خود سئوال کنید. زمانی که از واژه هایی چون هرگز استفاده می کنید، تمایل مغز به سمت آن روند را افزایش خواهید داد. اگر افکار منفی خود را از حقایق مجزا کنید، دیدگاه های مثبت جدیدی به سراغ تان خواهد آمد.
8- دیدگاه و نقطه نظرهای جدیدی را در خود به وجود می آورند
در زندگی روزانه اتفاقاتی همچون ترافیک و یا داشتن رئیسی با توقعات غیرمنطقی برای به پایان رساندن پروژه های کاری وجود دارند که گریزی از آنها نیست اما می توان عکس العمل بهتری را در مقابل آنها نشان داد. بنابراین زمانی که قادر به تغییر چیزی نیستید باید راهکارهایی را برای کنار آمدن با آنها و کاهش سطح استرس خود بیابید.
اگر جملاتی چون «همه چیز به بدترین شکل ممکن پیش می رود» یا «حتی یک چیز هم درست از آب در نمی آید»، به ذهن تان خطور می کنند، لازم است که چهارچوب جدیدی را برای آن موقعیت تعریف کنید. برای این کار بهتر است فهرستی از کارهایی که به خوبی پیش نمی روند را یادداشت کنید. این احتمال وجود دارد که در برخی از موارد، مسائل برای تان چندان مطلوب نبوده و خوب نیز پیش نروند اما نمی توان این پدیده را به همه امور تعمیم داد. با چنین تغییر دیدگاهی، میزان و سطح استرس شما کاهش پیدا خواهد کرد.
9- تمرین تنفس می کنند
یکی از راهکارهای بسیار موثر در کاهش میزان استرس، انجام تنفس های عمیق و حضور در لحظه است. با این کار در حال به سر خواهید برد و مغز نیز با تمرکز بیشتر، عملکرد بهتری خواهد داشت. زمانی که دچار استرس می شوید، زمانی را به تنفس اختصاص دهید و بر این کار تمرکز کنید.
در اتاق را ببندید و هر آنچه ممکن است حواس تان را پرت کند، کنار بگذارید. هر اندازه تمرکز بیشتری بر روی نفس های تان داشته باشید، ذهن تان کمتر به اطراف متمرکز خواهد شد. اگرچه ممکن است کار بسیار آسانی به نظر برسد اما انجام بیش از یک تا دقیقه از آن بسیار دشوارست. می توانید برای این کار از شمردن اعداد کمک بگیرید.
در ابتدا ممکن است این کار برای تان بسیار احمقانه به نظر برسد اما با گذشت زمان به تاثیرات آن پی خواهید برد.
10- از دیگران کمک می گیرند
زمانی که اتفاقات دور و برتان فشار فراوانی را بر روی شما وارد می آورند، از دیگران کمک بگیرید. هر فردی در محل کار یا خارج از آن، حداقل یک نفر را دارد که در مواقع سخت و دشوار زندگی در کنار او باشد. حتما چنین افرادی را در زندگی خود شناسایی کنید و با صحبت کردن با آنها، میزان استرس خود را کاهش دهید. همچنین امکان دارد که با چنین مکالمه هایی، دیدگاه های جدیدی در شما شکل گیرد. بنابراین در زندگی از حمایت افرادی که به آنها اعتماد دارید، کمک گرفته و میزان استرس خود را کاهش دهید.
همه این موارد را با هم انجام دهید
در زمان هایی که استرس و اضطراب فراوانی را متحمل می شوید، با به کارگیری مواردی که برای تان برشمرده شدند، سطح استرس خود را کاهش دهید و کنترل مجدد زندگی تان را نیز در دست بگیرید.